Çalışma uzunluğu: 3 yıl (6 sömestr) 180 ЕCTS
Akademik ünvanı: Beden Eğitimi, Spor ve Kinesiterapi Doktora

İlk iki yarıyılda seçmeli ders ve seminer yazısı bulunmaktadır. Üçüncü yarıyılda iki seçmeli ders ve bir seminer kağıdı vardır. Dördüncü yarıyılda bir proje yapılacaktır, böylece öğrenci, bilimsel ya da uluslararası bilimsel konferanslarda sunulabilir ve daha sonra SCI / SCIE listesinden uygun bilimsel dergilerde yayınlanabilir. Üçüncü yıl, bir doktora tezi oluşturmak, yazmak ve savunmak için danışmanın bir bilimsel veya gelişim projesi üzerinde çalışmak ve yeni sonuçlar elde etmek içindir.

Basın için yayın ya da kabul, en az bir tanesi SCI olan iki makale, doktora tezi için gerekli bir önkoşuldur.

Çalışma programı hedefleri

Bu çalışma programı şunları sağlamalıdır:

• Beden eğitimi ve spor alanında son derece entelektüel uzmanlar, onların tanıtımı amacıyla,
  • Beden eğitimi ve spor alanında gelişim ve bilimsel çalışmalarda yer alma fırsatları,
  • tercihleri ​​geliştirmek ve takım çalışmasına girişmek,
  • Bölgesindeki nüfusun niteliklerinin iyileştirilmesi,
  • Sosyal, eğitim, hizmet, ekonomik ve diğer alanlarda profesyonellere ve kalifiye personele ihtiyaçların karşılanması.

Çalışma programı amaçları şunlardır:

• Beden eğitimi ve spor alanında bilgi ve beceri kazandırmak ve aktarmak,
  • Beden eğitimi ve spor alanındaki problemlere modern niceliksel yaklaşımları öğrenmek,
  • Pratik kullanım ve bilgisayar teknolojisinin uygulama becerilerini kazanmak,
  • Beden eğitimi ve spor alanında kendi kendine eğitim yeteneğini geliştirmek.

Mezun öğrencilerin yeterlilikleri

Öğrenciler, toplumdaki çeşitli meslekler ve meslekler, eğitim kurumları ve beden eğitimi ve spor alanlarında temel bilgi sahibi olan kamu ve özel sektör için gerekli olan teorik ve pratik bilgileri, modern istatistiksel yöntemler ve beceri ile ilgili bilgi sahibi olacaklardır. çeşitli problemler. Aynı zamanda, yüksek öğretim kurumları, mesleki ve akademik kurumlarda ve çeşitli bilimsel araştırma ve geliştirme enstitülerinde, yurt içinde ve yurt dışında çalışma imkanı yaratır.