Eğitim Süresi : 1 yıl (2 yarıyıl) 60 ЕСTS
Akademik ünvanı: Yülsek Lisans Filoloji – İngiliz Dili ve Edebiyatı

Araştırma programının, araştırmanın metodolojisinde bir ders olan sadece bir zorunlu dersi vardır. Diğer konular üçü seçmeli derslerdir. Bu şekilde, öğrenci kendi ilgi alanlarına göre, İngilizce bilgisi ve ingiliz dili öğretiminde profesyonel ve bağımsız çalışma için daha fazla nitelik kazanarak akademik bilgi ve becerilere daha derin bir bakış açısı üzerinde odaklanır. İngiliz filolojisi alanındaki araştırmalar ile birlikte dilbilim ve İngiliz edebiyatının yanı sıra. İkinci dönem boyunca öğrenci, bağımsız araştırma ve bir yüksek lisans tezi yazma üzerinde çalışır.

Çalışma programı amacı

Bu çalışma programının amacı, en yüksek Avrupa akademik standartlarına uygun olarak, toplumun ihtiyaçlarına ve öngörülen sosyal gelişime göre akademik ve mesleki bilgi ve becerilerin kazanılmasını sağlamaktır. Program, yüksek eudaksiyon etkinliklerini araştırma ile birleştirmektedir.

Bir diploma yüksek lisans tezi araştırma ve yazma ve doktora düzeyinde akademik çalışmaların devamı için niteliklidir.

Bu çalışma programının amacı, İngiliz dili ve dilbiliminin daha dar yönleri, İngilizce dil öğretim metodolojisi ve dilbilimi, İngilizce, Amerikan ve Kanada edebiyatı ve kültürü ile bağlantılı olan belirli bir İngiliz filolojisi alanında daha ileri niteliktedir. Bir dizi konu ile öğrenci, belirli bir filoloji, dil, uygulamalı lingustik, metodolojik ve edebi disiplinler ve mesleki etkinlik için küreler hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Bu sayede öğrenci akademik bilgi ve becerilerini derinleştirmekte ve böylece İngiliz dili, dilbilim, İngiliz dili öğretimi metodolojisi ve İngilizce çalışmaları alanında bağımsız araştırma alanlarında profesyonel ve bağımsız çalışma için daha nitelikli hale gelmektedir.

Mezun öğrencilerin yeterlilikleri

Bu çalışma programını tamamlayarak öğrenci aşağıdaki yeterlilikleri kazanır:

• Filolojik, dilbilimsel ve edebi araştırmaların metodolojik prensipleri hakkında bilgi; Araştırma sürecinde filolojik, dilbilim, edebi-tarihsel ve edebi-teorik yöntem ve prosedürleri uygulama becerisi;
  • Kazanılmış akademik bilgileri karmaşık teorik ve pratik problemleri çözme sürecinde entegre etme yeteneği;
  • Araştırma ve pratik çalışmaların sonuçlarının bağımsız analizi, yorumlanması ve sunumu;
  • Felsefe, dilbilim ve edebi yönlerden metinlerin bağımsız olarak analiz edilmesi ve yorumlanması;
  • Eğitim alanında bağımsız profesyonel çalışma ve etkinlik yeteneği, İngilizce çevirmenlerine ihtiyaç duyan tüm alanlarda ve elde edilen derece ile İngilizce dil ve edebiyat bilgisine sahip olmak.