Eğitim Süresi :  1 yıl (2 yarıyıl) 60 AKTS
Akademik başlığı: Diplomatik Filoloji

Çalışma programı yapısı

Yüksek Lisans Akademik Çalışmalar bir yıl sürmektedir (2 yarıyıl), 60 AKTS değerinde ve sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanına, filoloji bilimleri alanına aittir.

Çalışma programı

Çalışma programının amacı, Sırp filolojisi ve edebi teori alanındaki genç akademisyenlerin eğitim ve niteliklerinin yanı sıra, daha kapsamlı bilimsel çalışma ve eğitime yönelik eğitimleridir. Ulusal filolojinin ve yaşamın ve işin tüm alanlarında varlığının önemini akılda tutarak, bu profilin uzmanları sosyal olarak haklı ve yararlı yeterliliklere sahiptir. Diploma akademik çalışmaları Sırp edebiyatı ile ilgili olarak, öğretim, bilimsel kurumlarda çalışma, kültür kurumları ve medya alanında kariyer yapmak için öğrencilerin tam ve derinlemesine bir eğitim sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Bu çalışma programının amacı, aşağıdakileri sağlayan diploma akademik çalışmaları düzeyinde, filoloji alanındaki öğrencilerin eğitimidir:

• ilk ve orta dereceli okullarda çalışmak için yeterlilik
  • özel filolojik dilbilgisi okullarında çalışma için yeterlilik
  • eğitim alanında veya araştırma alanında ileri eğitim için hazırlık
  • üniversitede iş için yeterlilik.

Teorik bilginin kazanılması, öğrenciye bağımsız çalışma, problemleri tanıma ve çözme kabiliyetinin yanı sıra daha ileri düzeyde mesleki çalışmalar için olanak sağlar.

Çalışma programı amaçları

Bu çalışma programının ana amaçları şunlardır:

• Öğrencilere, filoloji alanındaki araştırmaların temel teorik, metodolojik ve uygulama boyutlarını öğretmek;
  • öğrencilere modern bir teorik, metodolojik ve kültürel yaklaşım açısından Sırp kültürünün tarihsel seyrini genişletilmiş bir artzamanlı genel bakış;
  • edindiği bilgileri pratik problemleri çözme becerisini kazanmak;
  • filolojik disiplinlerdeki güncel problemleri çözmede eleştirel ve öz-eleştirel düşünme ve yaklaşımlar geliştirmek;

Lisansüstü öğrencilerin yeterliliği

Bu çalışma programından öğrencilerin kazandığı yeterlilikler:

• filoloji alanındaki güncel gelişmeleri mikro, makro ve küresel düzeyde takip etmek ve anlamak;
  • profesyonel ve bilimsel iletişim veya kendi ve diğerlerinin sonuçlarının öz-değerlendirme ve eleştirel düşünme yeteneği;
  • filoloji alanındaki gelişmeleri, hem teori hem de uygulamada, aynı zamanda uygulamalarını ve 20. yüzyılın başlarında ve 21. yüzyılın başlarında Avrupa ve ABD’de edebi eleştiri ve teorinin ana eğilimlerinin bilgisi;
  • Oryantal dillerdeki edebiyatın özelliklerini ve Sandzak bölgesinde edebi yaratıcılık hakkında bir anlayış ve anlayış.